Försäljningen

Själva försäljningen

Innan ni kan komma igång med en försäljning så utser ni en kontaktperson (oftast ledare eller lärare) som registrerar sig som ombud hos oss. Från TeamStyle beställer ni en katalog per säljare för att visa för era slutkunder. Det finns också möjlighet att beställa visningspaket (max 2 per grupp) som ni beställer hos oss i samband med registreringen. Det finns även mer säljmaterial på vår hemsida under fliken säljstödsmaterial som kommer att hjälpa Er i försäljningen.

När ni nu registrerat er och fått säljmaterialet och startar en försäljning så har ni tagit ett stort steg mot ert gemensamma mål. Försök att samla er och diskutera igenom er målsättning. Sätt upp konkreta och rimliga mål med er försäljning så brukar resultaten bli riktigt bra. Glöm inte att peppa varandra och kom med egna tips och idéer för hur man ökar sin försäljning. Det kanske finns tidigare erfarenheter som ni vill ta vara på.

En försäljning brukar pågå i ca 2-3 veckor då ni tar upp beställningar från nära och kära, grannar, pappas och mammas jobb kompisar och andra tänkbara kunder. Glöm inte att löpande fylla i er beställningssedel.

Beställning till TeamStyle

Det är enkelt att skapa en beställning av slutkund då alla paket heter paket 1, paket 2 osv. Nummer och namn följer genom hela orderprocessen. Efter avslutad försäljning så lämnar alla in sina beställningar till kontaktpersonen som skapar en order och gör slutliga beställningen av paketen på ”mina sidor”.

Ta betalt

För oss och er själva så är det viktigt att vi tillsammans minimerar hanteringen av kontanter. Vi har därför tagit fram en lösning där Ni delar ut betalningsinformation till slutkund vid försäljnings tillfället. Det går till enligt följande:

  1. I samband med försäljningen så lämnar ni över betalningsinformation till kunden.
  2. Kunden kan i lugn och ro hemma sätta över beloppet till Ert konto via sin internet bank. I de fall slutkunden inte har möjlighet till det så tar ni betalt kontant vid leveransen.

TeamStyle tillsammans med sina samarbetspartners jobbar vidare på olika lösningar för att minimera kontanthanteringen för våra ungdomar och uppdateringar för att förenkla och förbättra kommer att lanseras löpande.

Leveransen

Efter ca 1 vecka efter ni har beställt av oss så får ni en leverans skickad till en leveransadress (på engångspall). Varje säljare hämtar sina paket och distribuerar till slutkunden. Varje säljare behöver bara hålla reda på vilket/vilka paket nummer som skall till varje slutkund.

I de fall som ni sålt ett större antal, mer än 50st, till en och samma kund (t.ex. ett företag) så skickar vi en pall till slutkund. För kvittens/faktura då slutkund är företag så hör av er till oss så hjälper vi er.