Duni kvalité

Servetter från Duni

Oavsett om det är en formell middag, en trädgårdsfest eller ett julbord du planerar så väljer Duni ut och använder en mängd olika material med olika egenskaper. Helt enkelt rätt material för varje tillfälle. Läs mer

Elegance®-servetterDuni Elegance
Vårt revolutionerande material Elegance® har samma tunga känsla som tyg, med elegant prägling, överlägsen struktur och vackert linneliknande skimmer.

Dunilin®-servetterDunilin kvalite
Dunilin®-servetternas tunga vikt gör dem perfekta att vika. De är slitstarka och vattenabsorberande och har samma mjuka känsla som textil.

Tissue-servetter
Dunis tissue-servetter är tillverkade av en blandning av färskfiber och återvunna fiber. De bleks utan klor och trycks med färger som uppfyller kraven för material som kommer i kontakt med livsmedel.

Ljus från Duni

De flesta ljus från Duni har kvalitetsmärkningen RAL, vilket innebär att de är godkända av European Quality Association for Candles.

RAL-märkningen garanterar bla: ljusets brinntid, minimal rökutveckling och sotbildning, vekar av hög kvalitet, ljusens innehåll är fria från förorenade råvaror och farliga ljusfärger eller lacker, formstabilitet och storlek samt att ljusen är säkra och pålitliga när de används enligt anvisningarna.

RAL bild

Dunis ljus tillverkas av stearin, paraffin, vax eller vegetabiliska oljor, var för sig eller tillsammans. För att garantera att råvarorna är av hög kvalitet begär Duni ett certifikat för ursprunget från leverantörerna. Läs mer här

Miljömärkning

Många av Dunis ljus uppfyller nu de stränga kraven i den skandinaviska miljömärkningen Svanen. Miljömärkta ljus måste bestå av mer än 90 % förnybara råvaror, ha rena brinnegenskaper och begränsade sotutsläpp.

För mer information besök gärna Dunis hemsida

Dukar från Duni

Dunicel®

Dunicel kvalite

Detta tissuebaserade material är ett av de tyngsta i vårt sortiment. Genom en patenterad process blir det mjukt och linnelikt och därmed perfekt för bordsdukar. Dunicel®-sortimentet omfattar snibbdukar, bordsdukar, tabletter och innovativa 3 i 1-dukar.

Dunisilk®+
Dunisilk®+ är ett extra tjockt material med samma vackra fall som linne. Dunisilk spongeTack vare den kraftiga sammansättningen och den avtorkbara vattentåliga ytan kan Dunisilk®+-dukar användas både inomhus och utomhus och om och om igen.

MG Papper
Duni MG (maskin-glaserat) pappersdukar är ett utmärkt val för större sammankomster där det ska vara praktiskt, bekvämt och inte kosta för mycket. Kvaliteten är överlägsen och de finns i en mängd genomfärgade färger.

Produkter från ansvarsfullt skötta skogar

Duni har servetter för alla tillfällen – från frukosten till festmiddagen i olika unika kvalitéer. Servetterna är designade för att följa säsongerna och de senaste trenderna. Med Duni-servetter är det lätt att skapa rätt stämning och överraska dina gäster om och om igen.

I en ny miljöstrategi med namnet ”Our Green Challenge” har Duni satt upp tydliga mål för minskningen av miljöpåverkan. FSC-märkningen (Forest Stewardship Council) säkerställer att Dunis pappersbaserade produkter framställs av trä som kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor. Certifierade skogar sköts på ett sätt som uppfyller de sociala, ekonomiska och ekologiska behoven hos nuvarande och framtida generationer. De FSC-certifierade artiklarna står för cirka 90 % av det totala sortiment av servetter och dukar, och det kommer att bli ännu större när det finns mer FSC-certifierat råmaterial att tillgå.